Heeft uw hond of kat artrose? Zo houdt u de levenskwaliteit op peil!

   Moeite met bewegen
Veel oudere honden en katten krijgen last van artrose. U merkt bijvoorbeeld dat uw hond of kat moeite krijgt met opstaan. Veel diereigenaren beschrijven het alsof het lijkt dat hun huisdier ‘even op gang moet komen’. Na een paar minuten lopen gaat het bewegen namelijk soepeler dan in het begin. Een dier met artrose heeft ook meer moeite met bewegen als het koud weer is.

Is artrose bij honden en katten te genezen?
Spijtig genoeg kan de aandoening artrose niet genezen worden. Als baasje kunt u gelukkig wel heel wat doen om het slijtageproces onder controle te houden. En uw hond of kat zo toch nog een mooie oude dag bezorgen. Enkele tips op een rijtje:

KOM LANGS!
Ga eerst en vooral langs bij de dierenarts. Wij kunnen onderzoeken of uw hond of kat inderdaad artrose heeft en schrijven de nodige pijnstillers/ontstekingsremmers voor als er ontsteking op het gewricht zit. Deze medicijnen zijn vaak al op korte termijn effectief. Als er geen ontsteking is, is het belangrijk om het gewricht soepel te houden. De volgende tips vertellen hoe je de gewrichten kunt helpen soepel te houden.

HOE HOUDT U DE GEWRICHTEN SOEPEL
Als je hond of kat te dik is …
Honden en katten met overgewicht hebben extra risico op artrose. Wilt u uw kat of laten afvallen, zie meer info voor ons speciale afvalprogramma https://dierenkliniekwinkelhof.nl/expertise/voedingsadvies-en-weight-watching/

Zelf aan de slag!
U kunt bij ons terecht voor individuele begeleiding van uw hond met artrose. De begeleiding bestaat uit allerlei massage- en bewegingsoefeningen. Deze oefeningen helpen de klachten te verminderen en de voortgang van de artrose te vertragen. De begeleiding wordt gedaan door Jessica, een van onze assistentes

Flexadin
Flexadin Advanced is een voedingssupplement met niet-gedenatureerd collageen type II, omega 3-vetzuren en vitamine E, dat het kraakbeen van honden ondersteunt. Geef uw hond elke dag één brokje Flexadin – als snoepje of gemengd door de gewone voeding – om z’n gewrichten langer soepel te houden.
Flexadin Plus is een innovatief voedingssupplement ter ondersteuning van de gewrichten van honden en katten in geval van osteoartritis.

Cold/Hot Pack: verzacht pijn bij honden en katten op natuurlijke wijze
Honden en katten zoeken graag warmte op. Vooral in de winter is een lekker opgewarmd hot pack voor hen pure verwennerij. Maar het Cold/hot pack van Vetoquinol komt ook goed van pas als je hond of kat pijn heeft. Het verzacht de pijn, vermindert zwelling en versnelt het herstel.

Speciale voeding
Royal Canin Mobility en Sanimed Anti-osteoarthritis bevatten voedingsstoffen met een gunstige werking op de gewrichten. Deze voedingsstoffen zoals bijvoorbeeld curcumine, glucosamine, gehydrolyseerd collageen, omega-3 vetzuren en chondroïtine verbeteren de mobiliteit. Verbetering is zichtbaar 3 tot 6 weken na starten met de voeding. Interesse in dit speciale voer? Ontvang in de maanden maart en april 10% korting op uw aankoop! Op de eerste zak Royal Canin Mobility ontvangt u zelfs 50% korting.

 

One comment on “Heeft uw hond of kat artrose? Zo houdt u de levenskwaliteit op peil!

  1. Mijn kat heeft artrose en ik vind dit erg vervelend. Hij is dan ook al behoorlijk oud met twaalf jaar. Fijn om te lezen dat er pijnstillers zijn. Verder ga ik me verdiepen in de massage-oefeningen die ik zelf kan doen. Bedankt voor de informatie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *