Euthanasie & afscheid nemen

Euthanasie & Afscheid nemen


Niet alles in het leven hebben wij in de hand. Na hopelijk een lang en mooi leven, soms na een ziekbed, andere keren heel onverwacht, komt ook een onvermijdelijk punt: het moment dat u afscheid van uw dier zult gaan nemen. In de beslissing die hierin genomen moet worden, kunnen wij alleen maar adviseren en onze inzichten geven. Wanneer is het juiste moment, is het niet te vroeg, doe je het niet te laat? Een exact moment is niet altijd aan te geven. Soms heeft u of uw familie nog enige tijd nodig om tot het definitieve afscheid te komen. In zo’n fase kunnen wij zorgen voor palliatieve zorg. Zorgen dat uw dier niet onder de situatie lijdt, geen pijn of benauwdheid heeft en u toch nog even heeft naar het afscheid toe te leven en nog wat kostbare tijd met uw dier kunt delen.

De uiteindelijke beslissing om tot inslapen te komen is er een waar u uw invloeden heeft en wij onze verantwoordelijkheden. Als het tot een afspraak voor de euthanasie komt, willen wij dit met de uiterste zorg voor u en uw dier doen. Om deze emotionele situaties zo goed mogelijk te kunnen begeleiden, plannen wij het liefst een afspraak dat er voldoende tijd voor u is om afscheid te nemen. Een groot deel van de eigenaren hebben het liefst dat dit thuis gebeurd, omdat het dier daar het meest op zijn gemak is. Anderen willen de herinnering aan dit moment liever niet in hun eigen huis hebben. Dit blijft een persoonlijke keuze, voor ons zijn beide opties in te vullen.

Ten slotte is nog een beslissing te nemen over wat na de euthanasie met uw dier moet gebeuren. Voor meer informatie hierover kunt u contact met ons opnemen.