Digitale röntgenfoto

Digitale röntgenfoto

Wij beschikken over een modern, digitaal röntgensysteem en een hoogfrequente röntgenbuis. Deze combinatie van nieuwe techniek zorgt voor kwalitatief hoogstaande röntgenfoto’s. Hierop is veel meer zichtbaar dan bij de oude ontwikkeltechniek. Tevens is voor het maken van de foto’s veel minder straling nodig en hoeven foto’s minder vaak overgemaakt te worden. Dit zorgt er voor dat zowel patiënt als dierenarts/assistente minder risico lopen. De digitale beeldverwerking zorgt er daarnaast voor dat foto’s direct op de computers te zien zijn. Daarbij slaat het apparaat de foto’s automatisch dubbel op. Door de digitale bewerkingsmogelijkheden kunnen foto’s eenvoudig uitvergroot of extra belicht worden.

Wanneer maken wij röntgenfoto’s?
Röntgenfoto’s kunnen zinvol zijn als er problemen zijn met de botten, gewrichten of de wervelkolom. Ook om meer informatie te krijgen over het hart of de longen, de buikorganen, schedel of het gebit geeft röntgen soms belangrijke informatie. Niet alles is echter zichtbaar te maken op een röntgenopname. Afhankelijk van waar wij de meeste informatie van verwachten te krijgen, kiezen wij zodoende soms voor röntgenologische beeldvorming gemaakt en andere keren voor echografie.

Wij hebben de bewuste keuze gemaakt geen officiële HD en ED foto’s te maken. Officiële foto’s zijn opnames die voor fokkerijdoeleinden ter beoordeling aan de Raad van Beheer op Kynologisch gebied worden voorgelegd. Ofschoon wij prima in staat zijn deze foto’s te maken, hebben wij om onnodige stralenbelasting van onszelf te voorkomen, ervoor gekozen dit niet te doen.

Een roesje?
In sommige gevallen zal het nodig zijn uw dier een licht roesje te geven om een goede foto te kunnen maken. Met name als het goed positioneren voor het dier te pijnlijk is. Maar ook als het risico bestaat dat uw dier door zich te verzetten meer schade oploopt, zal dit nodig zijn.

Digitale röntgenfoto - Dierenkliniek Winkelhof en Dierenkliniek Rijnwoude