Bloedonderzoek

Bloedonderzoek

Bloedonderzoeksapparatuur
Wij kunnen in onze kliniek snel uitgebreid bloedonderzoek doen. Voor het doen van enkele, gerichte onderzoeken maken wij gebruik van 2 reflotrons: snelle en betrouwbare apparaten. Voor bredere screeningen, onderzoek naar mineralen in het bloed, schildklieronderzoek etc. hebben wij de Vetscan en een Spotchem. De Vetscan is een apparaat dat gebruik maakt van technieken die voor de ruimtevaart zijn ontwikkeld. Hiermee is het mogelijk met slechts enkele druppels bloed een twintigtal bloedbepalingen te doen.

Bloedonderzoek - Dierenkliniek Winkelhof en Dierenkliniek Rijnwoude

Sneltesten kattenleukemievirus/kattenaids
Voor onderzoek op het kattenleukemievirus (FeLV) of het kattenaidsvirus (FIV) hebben wij sneltesten in huis. De sneltesten zijn te vergelijken met een zwangerschapshuistest en geven een verkleurd streepje op het moment dat er sprake is van infectie. De testen worden zowel voor het fokken met katten als bij ziekte (verdenking op een van bovenstaande aandoeningen) gebruikt. Op de uitslag kunt u wachten.

Sneltesten voor hartproblemen en alvleesklierontsteking

Voor het onderzoeken van problemen van het hart bij katten en ontstekingen aan de alvleesklier hebben wij eveneens sneltesten (ProBnB en fPL) in de kliniek.