Voedingsadvies en weight watching

Voedingsadvies en weight watching

Ongeveer 30-50% van de huisdieren is te zwaar. Een dier met overgewicht heeft een kortere levensverwachting. Uit onderzoek is gebleken dat honden met een gezond gewicht gemiddeld een jaar langer leven dan honden met overgewicht! Het is dus belangrijk om overgewicht tegen te gaan. Daarom kunt u bij ons terecht voor gratis voedingsadvies en weight watching.

Behalve de levensduur wordt ook de levenskwaliteit negatief beïnvloed door overgewicht. Zo raken de gewrichten en rug overbelast. Dit leidt tot versnelde artrose en rugklachten. Ook zijn deze dieren vaak kortademig. Daarnaast hebben dieren met overgewicht een groter risico op suikerziekte, hartklachten en zelfs kanker.

Uw dier laten afvallen is vaak makkelijker gezegd dan gedaan. Wanneer uw dier moet afvallen, kunnen onze assistentes u en uw dier hierbij begeleiden. Minder voer geven is vaak niet effectief en meestal ook niet gezond. Hierdoor kan uw dier namelijk te weinig essentiële bouwstoffen binnenkrijgen. Vroeger werd het voer vaak aangevuld met sperziebonen. Helaas blijkt dat ook niet goed te werken. Daarbij is het ook nog eens duur. Reken bijvoorbeeld eens uit wat sperziebonen kosten!

Voedingsadvies & weight watching is gratis als u bij ons de bijbehorende dieetvoeding afneemt. De nieuwste soorten dieetvoedingen zijn caloriearm en verzadigend. Daarnaast stimuleren ze de stofwisseling en zelfs het DNA om actiever te worden. Daarbij bevatten ze belangrijke stoffen als vitamines, mineralen, amino- en vetzuren. Hierdoor komt uw huisdier niets te kort.

Voor de begeleiding hebben onze assistentes een speciaal computerprogramma. Bij elke controle vertelt het programma of het afvallen op schema loopt. Verder vertelt het of er nog verdere aanpassingen nodig zijn. De assistente kan -als het nodig is- altijd overleggen met de dierenartsen.

Voedingsadvies & weight watching
Bron: Royal Canin

U kunt zich aanmelden aan voor ons gratis afvalprogramma door ons te mailen op info@dierenkliniekwinkelhof.com of te bellen naar 071-5896868