Narcose konijn en knaagdieren

Uw dier gaat binnenkort onder narcose voor een operatie, gebitsbehandeling of andere ingreep.

Voor de narcose

Uw dier hoeft niet te vasten voor de narcose, uw dier mag dus gewoon zijn/haar voer en drinken krijgen tot het moment van de operatie.

De ochtend van de behandeling

In principe mag u om 13.00 uur bellen of de behandeling naar wens verlopen is en informeren hoe laat uw dier opgehaald kan worden. In sommige gevallen wordt er ‘s morgens met u afgesproken op een ander tijdstip te bellen. Laat u in ieder geval ook een telefoonnummer achter, waar u die dag bereikbaar bent. Er kunnen namelijk altijd onverwachte ontwikkelingen zijn, waarover contact met u nodig is.

Tijdens de behandeling

Tijdens en na de operatie zal uw dier op een warmtematje gelegd worden om afkoeling door de narcose te voorkomen.

Narcoserisico

Geen enkele narcose, bij zowel mens als dier, is geheel zonder risico. Wij van onze kant doen er alles aan het risico zo beperkt mogelijk te houden, oa. door een lichamelijk onderzoek vooraf, moderne narcosemiddelen en hart- en ademhalingsbewakingsapparatuur. De patiënt blijft niet langer onder narcose dan nodig is en gaat ook bij bewustzijn naar huis toe.

Na de operatie

Zorg dat bij thuiskomst voor uw dier een schoongemaakte kooi klaarstaat. Indien uw dier geopereerd is de kooi graag bedekken met kranten of een handdoek als onderlaag. Materialen als zaagsel of stro kunnen prikken in de eventuele wond. Verder raden we aan ervoor te zorgen dat de kooi de eerste paar dagen op een warme plek in huis staat. Daarnaast is het is belangrijk dat uw dier binnen 24 uur weer gaat eten. Wanneer uw dier niet zelf gaat eten, zult u uw dier voer moeten ingeven, bijvoorbeeld Critical Care (plantaardige, vezelrijke voeding in poedervorm, bij ons verkrijgbaar) of Olvarit (worteltjes).