Onder narcose 7 jaar en ouder

Geachte eigenaar/verzorger,

Uw dier gaat binnenkort onder narcose voor een operatie, gebitsbehandeling of andere ingreep.

Voor de narcose

Om de kans op spugen door de narcose (en hiermee eventueel verslikken) te verkleinen, moet uw dier nuchter zijn. Dit houdt in dat er vanaf 20.00 uur de avond voor de behandeling niet meer mag worden gegeten. Water drinken mag wel. We verzoeken honden voordat ze gebracht worden nog even goed uit te laten.

Medicijngebruik en vlooienmiddelen

Vanaf 24 uur voor de narcose moet eventueel gebruik van pijnstillers gestopt worden en de week voor de narcose mogen bepaalde vlooienmiddelen, die in het bloed opgenomen worden, niet toegepast worden (uitzondering hierop is Program; middelen als Frontline en Advantage zijn uitwendige producten en kunnen ook zonder zorg gebruikt worden). Indien bij onderzoek en/of behandeling blijkt dat bij uw dier sprake is van een vlooienbesmetting, dan zullen we hem/haar met een veilig vlooienmiddel behandelen om te voorkomen dat andere dieren die bij ons in de (dag) opname zitten besmet worden.

Uw dier ophalen na de ingreep

De dag van de behandeling In principe mag u om 13.00 uur bellen of de behandeling naar wens verlopen is en informeren hoe laat uw dier opgehaald kan worden. In sommige gevallen wordt er ‘s morgens met u afgesproken op een ander tijdstip te bellen. Laat u in ieder geval ook een telefoonnummer achter, waar u die dag bereikbaar bent. Er kunnen namelijk altijd onverwachte ontwikkelingen zijn, waarover contact met u nodig is.

Narcoserisico

Geen enkele narcose, bij zowel mens als dier, is geheel zonder risico. Wij van onze kant doen er alles aan het risico zo beperkt mogelijk te houden, oa. door een lichamelijk onderzoek vooraf, moderne narcosemiddelen en hart- en ademhalingsbewakingsapparatuur. De patiënt blijft niet langer onder narcose dan nodig is en gaat pas naar huis wanneer hij/zij voldoende wakker is. Soms kan het raadzaam zijn voor de narcose de lever- en/of nierfunctie d.m.v. bloedonderzoek te testen en de hartfunctie door een ECG (hartfilmpje) of echografie. Overleg dit vooraf met de dierenarts.

Identificatiechip

Ten slotte is te overwegen om uw dier tijdens de narcose van een identificatie chip te voorzien. Het inbrengen van zo’n chip gaat met een vrij dikke injectienaald en tijdens een narcose gaat dat voor uw dier zonder hinder. De chip is een betrouwbare manier van registratie en zorgt ervoor dat als uw dier van huis raakt, hij/zij snel herkend kan worden. Voor dieren die naar het buitenland meegenomen worden of die een pension in moeten is het overigens een verplichting een identificatie chip te hebben. Verder is er ook voor alle honden een verplichting een identificatiechip te hebben.

Bloedtesten                                  Kosten              Gewenst

Pre-anesth. bloedonderzoek,

oa. nier- + leverfunctie                €. 30,50

Diversen

Waakinfuus                                   €. 34,05

Echografie specialist     vanaf    €. 218,00

Transponderchip                         €. 29,95

De door u gewenste extra onderzoeken of infuus kunt u in de laatste kolom aankruisen. Indien u aanvullende vragen hebt, kunt u uiteraard altijd hiermee bij ons terecht. Hopend u voldoende geïnformeerd te hebben.