Na de narcose

Uw dier is onder narcose geweest voor een operatie of andere behandeling waarvoor een algehele verdoving nodig was. In het algemeen is uw dier de dag van de narcose nog vrij suf. Lopen moet echter wel kunnen als hij/zij daartoe aangezet wordt. De volgende dag zijn de dieren meestal weer duidelijk levendiger.

* Zoals voor de narcose niet gegeten mocht worden, is het na het bijkomen ook aan te raden uw dier nog 3-4 uur nuchter te houden (dan ook nog niet drinken!). Uw dier kan namelijk nog misselijk zijn en dan zal te vroeg eten of drinken tot spugen leiden.

* Afhankelijk van de ingreep zal uw dier dezelfde dag, soms echter pas de volgende dag weer uit zichzelf beginnen te eten. Uw dier zal het snelste herstellen als er dezelfde dag alweer voedingsstoffen worden opgenomen. Wij raden aan voor de eerste 3 dagen Nutribound te gebruiken. Nutribound is een zeer smakelijk vloeibaar produkt, dat u eventueel al 3 uur na de operatie met een spuitje kunt ingeven. Nutribound bevat essentiele stoffen die oa. de immuniteit (weerstand) en wondherstel optimaliseren, eetlust en vochtopname stimuleren en ontstekingsremmend werken.

* Na 3-4 uur kunt u beginnen met wat water en evt Nutribound te geven. Als dit geen spugen geeft, mag u na een uur ook wat kleine beetjes zachte voeding gaan geven.

* Indien uw dier vaker dan 1-2x spuugt is het aan te raden nog contact met ons op te nemen, aangezien het herhaaldelijk irriteren van de slokdarm door maagzuur tot een ontsteking van de slokdarm kan leiden. Dit heeft weer als gevolg dat nog vaker gespuugd zal gaan worden en het hele herstel van het dier na de ingreep vertraagd wordt.

* Uw dier heeft voor de inhalatie(gas-)narcose een buisje in de luchtpijp gehad; dit kan nog enkele dagen wat hoestreactie geven.

* Aangezien er een chirurgische ingreep heeft plaatsgevonden, is het aan te raden dagelijks de wond te controleren. Iets nadruppelen van bloed-/wondvocht is normaal. Wordt de wond duidelijk dik en pijnlijk, dan is het aan te raden contact met ons op te nemen.

* In verband met nawerking van de narcose raden we aan katten minimaal nog 24 uur binnen te houden en honden minimaal 24 uur buiten aan de lijn te houden. * Na ____ dagen zullen de hechtingen verwijderd moeten worden en/of de wond gecontroleerd moeten worden. Dit geldt ook voor onderhuidse (niet zichtbare) hechtingen Zijn er nog vragen of onzekerheden dan is het advies altijd even naar ons te bellen.